Bemästra casual

Hör du till de som tycker att den naturliga, lediga grundstilen är tråkig? Som tänker att det inte är en riktig stil? Tänk om! Föredrar du bekväma kläder i naturnära färger och naturmaterial är chansen stor att du ligger närmast just den här grundstilen. Och den kan vara hur snygg du vill och passa i alla situationer. Tricket är att bemästra en ”casual look” utan att den blir tråkig och sjavig.

Miyako Nakamura är designchef på MM.LAFLEUR. Tillsammans med kollegan och stilexperten Nyjerah Cunningham bloggar hon om konsten att bemästra ”the casual dress code”. Här får du deras tre bästa tips. Funkar också för alla som vill ta ner stilen en grad från den mer traditionella jobbstilen.

  1. Mixa och matcha formella plagg med lediga plagg. Väljer du ett plagg som är lite mer casual, kombinera det med något som är lite stiligare. Prova till exempel att kombinera en enkel löst sittande tröja med ett par skräddade välsittande byxor. Eller en t-shirt tillsammans med en pennkjol. Byt ut skorna till sneakers och din stil är genast mindre formell.
  2. Ge t-shirten en viktig roll i din garderob. En enkel och snygg t-shirt i en neutral färg som du känner dig fin i är ett fantastiskt bra basplagg. Perfekt till en kavaj och snygga jeans exempelvis.
  3. Oversize. Vida byxben, en boxig överdel och oversize skjorta är ett enkelt sätt att skapa en avslappnad stil. Nyckeln till att få detta att se rätt ut är balans. Känner du dig osäker välj ett mer figurnära plagg upptill eller nedtill.

Hela artikeln kan du läsa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close